Disfunctioneren van het lichaam door verlaagde spanning van celmembranen.
Een sterke cel is de basis voor een goede gezondheid.
Hoe komt ons lichaam uit balans?
De celwetenschappers Dr. Robert O. Becker en Dr. Bjorn Nordenstrom, voormalig voorzitter van het Nobelprijscomité ontdekten dat veel acute en chronische aandoeningen kunnen ontstaan door een verlaagde spanning van het celmembraan.
Een lichaam bestaat uit organen en organen bestaan uit cellen. Een cel is het kleinste component in je lichaam. Een lichaam bevat ongeveer 60 biljoen cellen. Elke cel heeft zijn eigen functie en eigen, specifieke frequentie.
Iedere cel heeft, net als het complete lichaam, een eigen stofwisseling, waarbij water, voedingsstoffen en zuurstof allemaal de cel moeten kunnen binnendringen en afvalstoffen de cel moeten kunnen verlaten.
Dit transport vindt plaats door celmembranen (openingen in de celwand).
Door een bepaalde, juiste spanning van een cel, tussen de cel- binnenzijde en de cel-tussenruimte, ook wel het spanningspotentiaal genoemd, gaan de celmembranen open en dicht.
Waardoor neemt de membraanspanning (omtrekspanning) van een cel af?
De gezondheid van de mens is afhankelijk van de gezondheid van de cellen en hun vermogen om met elkaar te communiceren. Cellen communiceren met elkaar door middel van frequenties.
De gezondheid van een cel wordt bepaald door de elektrische spanning van het celmembraan. Elke cel is omgeven door een celmembraan, die een bepaalde spanning heeft. Wanneer die spanning van een celmembraan afneemt of is verstoord, ontstaan er allerlei klachten en komt er disbalans in je lichaam.
Omstandigheden zoals ziekte, trauma, stress, verdriet, frustratie, boosheid pijn, fysieke of mentale overbelasting van je systeem hebben invloed op de spanning van de celmembranen. Ook de blootstelling aan aan allerlei straling zoals elektra, televisie, mobiele telefoon, wifi, printer, pc. kunnen de oorspronkelijke, gezonde frequenties van de cellen veranderen en verstoren.
Hierdoor kunnen allerlei klachten ontstaan zoals pijn, vermoeidheid, slapeloosheid, klachten aan spieren, gewrichten, organen en de huid. Een gezonde cel kan ziek worden en zelfs veranderen in een tumorcel en afsterven. Soms merk je niet eens dat je ziek bent en kan het te laat zijn om de cellen te herstellen.
Gezondheid van sterke cellen

Celspanning
In de ideale omstandigheid heeft een de cel een spanning van -70 mV
(millivolt, 1 duizendste volt).
Dat is voldoende energie om te kunnen leven en communiceren met andere cellen.
Wanneer je ziek bent, dan daalt deze spanning vaak tot -50 mV.
Bij een spanning van -40 mV kan er pijn en ontsteking ontstaan.
Volgens Becker en Nordenstrom is -15 mV het punt waar een cel kan muteren tot tumorcel. Het schema toont de verschillende stadia in welke staat cellen zich kunnen bevinden.
Frequenties
De theorie gaat uit ervan dat elk symptoom een specifieke frequenties heeft. Door ziekten te behandelden met een juiste, specifiek intensiteit en frequentie kunnen de zuurgraad van de cel en de natuurlijke spanning van het celmembraan herstellen.
Frequentietherapie?
Van frequentietherapie wordt aangenomen dat deze het spanningspotentiaal van cellen kan regelen en beïnvloeden. Het doel is om daar waar de celspanning is verstoord, deze weer terug op een gezond niveau terug te krijgen door helende, juiste frequenties (kleine spanningsvelden met elektrische stroom) het lichaam in te sturen.